CSÖKKENTSD A SÓFOGYASZTÁST!
2018.01.28
Fontos a kitartás! Menni fog!

- Adj időt az átszokásra! Ne feledd, kb. 1 hónap kell, amíg a szervezeted hozzászokik a kevésbé sós ételekhez - ne add fel az elején! Fontos a fokozatosság!
- Használj kevesebb sót az ételek elkészítéséhez!
- Helyettesítsd a sót zöldfűszerekkel (pl. bazsalikom, kapor, lestyán, zsálya, oregánó, vasfű stb.)!
- Készíts a megszokottól eltérő ízvilágú ételeket is (savanykás, édeskés jellegű ételek)!
- Egyél kevesebb magas sótartalmú feldolgozott élelmiszert!
- Kerüld az ételporok és leveskockák használatát!
- Távolítsd el a sószórót az ebédlőasztalról!
- Egyél több alacsony sótartalmú élelmiszert (friss gyümölcsöt és zöldséget)!
- Amikor feldolgozott élelmiszert vásárolsz, olvasd el a címkét, és válaszd az alacsonyabb nátrium/sótartalmú változatot!