FRUZSI SÜT

2018.01.02

Bár a nap még gyakran süt, már érezhető, hogy nem olyan az ereje, mint pár hete. Szeptember 13-át írunk. Akár tetszik, akár nem, elérkezett az ősz. Fodor Fruzsina írása a VKN magazinról. 

Személy szerint nagyon szeretem ezt az évszakot, hiszen felvehetjük kedvenc kabátunkat, pulcsinkat, nem folyik patakokban rólunk a víz, mint a nyári hőségben. Bekucoroghatunk a kis fészkünkbe egy forró teával vagy forró csokival és olvashatjuk kedvenc könyvünket.

Mindezeken kívül szezonját éli az alma, körte, mogyoró, szőlő, a boltokban pedig már kapható a gránátalma, avokádó. Így tehát gondoltam egyet és elkészítettem néhány almás-fahéjas túrós muffint, valamint étcsokis-túrós muffint.

A receptet egy blogger lánytól, Numbavától lestem el instagramon.

Hozzávalók:

-250 gr. zsírszegény túró

-150 gr. joghurt

-90 gr apró szemű zab

-1 citrom reszelt héja

-1 tojás és 1 fehérje

- 1 kk sütőpor

- édesítő ízlés szerint

- gyümölcs ízlés szerint

A száraz és a nedves összetevőket külön összekevertem, 3 db pici almát meghámoztam és felvágtam kockákra, majd fahéjas cukorral összekevertem. A masszát két külön tálkába tettem, az egyikbe az almák kerültek, a másikba pedig 2 kocka 70 % -os étcsoki. Muffin formába öntöttem őket és előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütöttem, míg szép barnák nem lettek.

Jó étvágyat!

Szerző: Fodor Fruzsina

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el